We geven miljarden uit aan ‘gezondheidszorg’ en toch worden we met z’n allen steeds dikker en ongezonder. Het is duidelijk: het roer moet om!

Ons DNA verschilt nauwelijks van onze verre voorouders. Duizenden generaties leefden van jagen en verzamelen. Vetten en eiwitten waren het hoofdbestanddeel van ons voedsel. Vijfhonderd generaties geleden ontstond de landbouw. Pas de laatste 70 jaar wordt ons voedsel veelal industrieel geproduceerd en zijn koolhydraten het hoofdbestanddeel geworden. Daarnaast slapen we veel minder, bewegen minder, verblijven we minder in de zon en worden blootgesteld aan meer en langduriger stress. Ons DNA loopt uit de pas met onze moderne leefstijl. Overgewicht, vermoeidheidsklachten, burn-out, darmklachten etc. zijn het gevolg.

Ik begeleid met passie, mensen met overgewicht volgens de Oerslank-methode: de andere, wèl effectieve manier.
Met Oerslank kun je ontdekken WAAROM jouw lichaam vet vast houdt. Je hoeft je niet schuldig te voelen, je hebt namelijk niet bewust fouten gemaakt. Je lichaam reageert volkomen normaal op abnormale omstandigheden en wil alleen OVERLEVEN. Het heeft niets te maken met gebrek aan discipline!

Niets gebeurt zonder reden; je lichaam roeit met de riemen die het heeft. Door inzicht te krijgen in dit overlevingsmechanisme, kun je uiteindelijk de situatie veranderen en OERGEZOND worden! We gaan kijken naar de verschillende factoren die daarbij een rol spelen, behalve voeding, ook je spiervezeltype, hoeveelheid beweging, stress, spijsverteringsorganen, ademhaling, klieren, hormonen en de functiestoornissen die daarin kunnen optreden.

Na analyse van de door jou ingevulde vragenlijst, gaan we aan de slag. Ik lever maatwerk, ieder persoon reageert namelijk anders op voeding. Wat voor de een prima werkt, veroorzaakt allerlei klachten bij de ander. Ook het inzetten van bepaalde voedingssupplementen is mogelijk. Voor extra inzicht en hulp bij het anders koken, kan ik ook met korting boeken van Oerslank voor je verzorgen.

Daarnaast kan deelname aan één van mijn Chi Neng Qigong lessen uitkomst bieden. Deze Chinese bewegingsleer is gericht op het verbinden van lichaam en geest. Het heeft een positief effect op je vitaliteit en gezondheid. De oefeningen zijn eenvoudig door iedereen uit te voeren. Het ervaren van kracht in je lichaam en rust in je hoofd staat centraal. Kortom: ontspanning, balans en vitaliteit!