Ingrid Jansen- Abrahamse (1962)

Geboren en opgegroeid in Den Haag en omgeving. Thans woonachtig in Ommeren. Bijna 38 jaar ben ik werkzaam geweest in de reguliere gezondheidszorg. O.a. als leerling-verpleegkundige, medisch secretaresse, datamanager Oncologie en later als laborant op Nucleaire Geneeskunde. Daarnaast startte ik in 2014 mijn eigen praktijk.

In 2011 werd bij mij fibromyalgie geconstateerd. In mijn zoektocht naar iets wat verbetering zou kunnen geven, kwam ik in 2012 bij een proefles Chi Neng Qigong terecht. Al na 1 les merkte ik dat er iets gebeurde. Er ging energie stromen; ik kreeg voor het eerst in lange tijd warme handen en voeten. Ook merkte ik dat ik bewegingen kon maken die eerst niet mogelijk waren. Tevens voelde ik een soort rust over me komen die ik lang niet gekend had. Van 1 les per week ging ik naar 2 lessen per week en al snel oefende ik iedere dag thuis.

Mallorca

In mei 2013 maakte ik de Mallorca-reis van het Chi Neng Instituut. Dit betekende 7 dagen lang 8 uur per dag trainen. Dat bracht voor mij de ommekeer. Dit was zo geweldig en wilde ik met anderen delen. Ik ging in opleiding tot Chi Neng Qigong instructeur en volgde lessen bij het Chineng Instituut en bij de Chinese leraren Lu en Wang.

Chineng4u

In april 2014 behaalde ik mijn diploma en heb ik Chineng4u opgericht om iedereen de kans te geven met deze Chinese bewegingsleer kennis te maken. Mijn passie is het lesgeven aan ouderen en mensen met chronische pijn- en vermoeidheidsklachten, omdat ik zelf heb ondervonden hoeveel winst hierbij met Chi Neng Qigong is te behalen. Ik ben tevens opgeleid tot Voedingsdeskundige bij CIVAS en gespecialiseerd in het Oer-of Paleodieet (met dit dieet heb ik zelf nl. nog meer verbetering in mijn gezondheid bereikt).

VitaSano

Daarna heb ik het diploma Medische Basiskennis voor Therapeuten (MBK) behaald. Omdat alles rondom een goede gezondheid mijn belangstelling heeft, was de opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut (OET) voor mij een logisch vervolg. Omdat de TCM mij ook altijd geboeid heeft, verdiep ik mij thans in de Chinese Vijf Elementen Voedingsleer. Ik vind dit een mooie combinatie, complementair aan elkaar.

Met trots kan ik melden dat ik vanaf 01-01-2019 geregistreerd GezondZorg Therapeut ben bij de Stichting GezondZorg. U kunt dus ook bij mij terecht voor voedings-, supplementen- en lifestyle adviezen. Omdat de naam Chineng4u inmiddels de lading niet helemaal dekte, is deze gewijzigd in VitaSano (= gezonde leefstijl)!