Over Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer en uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige oefeningen maken je lichaam ontspannen en krachtig. Je leert je eigen energie te managen op alle levensgebieden; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Dr. Pang Ming (1940) is de grondlegger van Zhineng Qigong. Sinds zijn 6e jaar beoefende hij Qigong, T’ai Chi en Martial Arts bij 19 grootmeesters. Hij studeerde zowel westerse als traditionele chinese geneeskunde met als specialisatie acupunctuur. Hierna begon hij zijn diepgaand onderzoek in Qigong.

Eerst studeerde hij Boedhistische Qigong, later intensiveerde hij zijn studie in de krijgskunsten.

Begin jaren ’80 creëerde Dr. Pang Ming Zhineng Qigong. Hij richtte het Huaxia Zhineng Qigong Training Centre op en later ook het Hebei Huaxia Zhineng Qigong Research and Recovery Centre op. Hier zijn meer dan 300.000 patiënten geweest om aan hun gezondheid te werken. Alle patiënten werden volledig gediagnosticeerd en beoefenden Zhineng Qigong dan voor een maand, waarna de testen herhaald werden. Het effectiviteitspercentage was meer dan 95%.

De Chinese overheid heeft van de elf onderzochte Qigong vormen, Zhineng Qigong als best helende vorm erkend.

In 1998 reisde Patricia van Walstijn naar China, waar zij kennismaakte met Dr. Pang Ming. Diep onder de indruk van Dr. Pang Ming en Zhineng Qigong besloot zij onder de naam Chi Neng Qigong deze leer naar Europa te brengen.

Chi Neng Qigong is méér dan een bewegingsleer. Om alle aspecten aan bod te laten komen, is het belangrijk dat u lessen volgt bij een gecertificeerd instructeur. Voor meer informatie zie de website van het Chineng Instituut www.chineng.nl.