bedrijfsworkshop Chi Neng QigongBedrijfsworkhops Chi Neng Qigong

Elke werkgever weet het: niet alleen de jaarcijfers zijn van belang, maar ook de medewerkers zijn minstens zo belangrijk. Waarom een bedrijfsworkshop Chi Neng Qigong?
In onze drukke Westerse levens en nieuwe tijden waarin alles steeds sneller gaat, zijn er meer onzekerheden en worden de verschillen groter. Chi Neng Qigong vergroot het concentratievermogen en vermindert stress. Het stimuleert de hersenen en versterkt het immuunsysteem. Dagelijks oefenen leidt tot een betere gezondheid, stabiliseert de emoties en versterkt de geest.
Chi Neng Qigong is een uitstekende methode om op een simpele wijze het risico op stress en ziekte te minimaliseren, zodat verzuimpercentages teruggebracht kunnen worden en niemand overwerkt of gedemotiveerd hoeft te raken.

Daarnaast kunnen er vele andere redenen zijn om Chi Neng Qigong binnen uw bedrijf of instelling te introduceren: misschien kan er beter samengewerkt worden, of staat de energie op een laag pitje na een hectische periode.
Door als team Chi Neng Qigong te doen, keert de balans terug en kan er weer positief naar elkaar en het werk gekeken worden. In alle gevallen wordt er gewerkt aan een optimale concentratie en aandacht besteed aan het aanleren van een goede lichaamshouding. Dit doe ik door de basisoefeningen van Chi Neng Qigong aan te leren. De nadruk zal liggen bij het ervaren van de ontspanning die je kunt bereiken door doelbewust en geconcentreerd bezig te zijn. Door je aandacht te leren focussen, zullen externe prikkels je minder overvallen. Je leert problemen op een creatieve manier op te lossen, kunt makkelijker en doelgerichter richting geven aan je werk en aan je leven, en zult meer energie overhouden.

In overleg kan gekozen worden voor een (kennismakings)workshop van 1 tot 2 uur (ook als onderdeel van een personeelsuitje) of wekelijkse sessies, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze of aansluitend aan de werktijd.